Intră în cont

Cum să își pregătești corect mașina pentru iarnă

Înainte de sosirea vremii reci, este necesar să efectuăm anumite sarcini de întreținere și echipare a vehiculului nostru pentru a evita evenimentele neprevăzute în timpul iernii. Reglajul mașinii este important pe tot parcursul anului, dar odată cu temperaturile scăzute și vremea nefavorabilă este esențial. Pentru a evita cele mai frecvente probleme în această perioadă a anului, nu ratați acest articol despre cum să vă pregătiți mașina pentru iarnă.

Ce acțiuni include pregătirea mașinii pentru iarnă?

Ori de câte ori este posibil, atunci când vine iarna, este bine să parcați mașina într-un garaj sau sub un acoperiș pentru a evita ca temperaturile scăzute să afecteze elementele exterioare ale vehiculului, sau lichidele din motor. Este recomandat să procedați astfel mai ales pentru parbrizele și geamurile mașinii, care, după nopțile geroase, par să fie acoperite de gheață. De aceea, dacă locuiți într-o zonă cu îngheț frecvent, ar trebui să vă procurați o racletă de gheață care să vă ajute să îndepărtați înghețul de pe geamuri.

Mai ales dacă mașina își petrece noaptea în aer liber la temperaturi foarte scăzute, atunci când pornim motorul trebuie să lăsăm să treacă câteva minute înainte de a o porni. Scopul este de a lăsa timp pentru ca toate fluidele care asigură buna funcționare a motorului să ajungă la temperatura potrivită, astfel încât să își poată face treaba.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că nivelul lichidului antigel este cel corect, altfel apa din radiator poate îngheța și vă poate împiedica să porniți mașina. Este important să știți cum să porniți mașina pe vreme rece pentru a evita deteriorarea motorului. Atunci când efectuați revizia mașinii pe timp de iarnă, trebuie să verificați, de asemenea, dacă uleiul este la nivelul corect, precum și vâscozitatea acestuia, deoarece vremea rece tinde să îl facă mai gros.

Având în vedere probabilitatea ridicată de a fi nevoiți să folosim ștergătoarele de parbriz din cauza ploii sau ninsorii, trebuie să le întreținem corespunzător, astfel încât, atunci când avem nevoie de ele, să funcționeze perfect. În caz contrar, în cazul unei ploi torențiale, am putea avea multe probleme din cauza vizibilității reduse.

Asigurați-vă, de asemenea, că bateria este încărcată corect, mai ales după al treilea an de viață, deoarece vremea rece are mai multe șanse să descarce bateria, care este responsabilă de pornirea motorului. Prin urmare, bateria mașinii va avea și ea mult de suferit în timpul iernii, așa că este bine să ne deplasăm la service-ul din apropiere pentru a verifica dacă este în stare bună.

Anvelopele sunt un alt element la care trebuie să acordați mai multă atenție iarna, mai ales dacă locuiți într-o zonă predispusă la ploaie, zăpadă sau gheață. Pregătiți lanțurile pentru anvelope dacă prognoza meteo avertizează asupra riscului de ninsoare și asigurați-vă că știți cum să le montați corect în cazul în care va fi necesar să faceți acest lucru.

Întreținerea vehiculului pe timp de iarnă înseamnă, de asemenea, să vă asigurați că toate luminile funcționează corect și că aveți becuri de rezervă în cazul în care vreunul dintre ele se stinge.

De asemenea, este recomandat să păstrăm rezervorul de combustibil cât mai plin, în cazul în care vehiculul se defectează și rămânem blocați, deoarece aceasta este singura modalitate de a beneficia de un interior cald.

În concluzie, în timpul iernii, mai ales dacă nu avem un garaj închis și locul în care locuim atinge temperaturi foarte scăzute, mașina noastră va necesita o îngrijire specială pentru a o menține în stare bună. Această îngrijire se referă atât la aspectele legate de întreținere, cât și la utilizare.

Alege orașul

Caută după nume