Intră în cont

Audi A1 vs. Audi A3. Tu ce ai cumpăra?

La modul general, Audi este una dintre cele mai bine cotate mărci premium de pe piață datorită esteticii sale recunoscute, conectivității și performanțelor. Pe de altă parte, Audi A1 și Audi A3 se numără printre cele mai bine vândute modele. Ambele vehicule se remarcă prin performanță, conectivitate și stil, cu toate acestea, caracteristicile și configurațiile lor diferă.

Să presupunem că ai decis să cumperi o mașină nouă sau second-hand și Audi se numără printre opțiunile tale. În acest caz, articolul pe care tocmai ce îl citești îți va oferi informații despre specificațiile și prețul de piață al acestora, ajutându-te să faci cea mai bună alegere.

Comparație între dimensiuni Audi A1 și Audi A3

Știi deja că Audi A3 este puțin mai mare decât Audi A1. Dar dacă vrei să știi dimensiunile exacte, trebuie să afli că A3 este un vehicul compact care măsoară 4.340 mm lungime, 1.816 mm lățime și 1.449 mm înălțime, iar Audi A1 este un SUV mai mic, cu dimensiuni de 4.029 mm în lungime, 1.740 mm în lățime și 1.483 mm în înălțime. Asta înseamnă că  A3 dispune de mai mult spațiu util, în special pe locurile din spate.

Pe de altă parte, dacă te interesează în mod special compartimentul pentru bagaje, trebuie să șii că A3 are o capacitate de 280 până la 425 de litri, care se extinde la 1.100 și 1.200 de litri, în funcție de specificație, prin înclinarea scaunelor din spate. A1 are o capacitate de 335 de litri, până la un maxim de 1.090 de litri.

Audi A1 și Audi A3 în interior

Atât A1, cât și A3 au materiale premium la interior. În cazul A3 poți să notezi un habitaclu mai spațios și mai modern, cu un afișaj controlat central, iar la Audi A1 este mai compact și are un ecran tactil mai mic. Tot A3 dispune de un sistem de iluminare ambientală personalizabil care adaugă intimitate dimensiunilor mai mici.

Audi A1 și Audi A3 la exterior

Exteriorele celor două modele sunt elegante, având o estetică sportivă. Doferențele se pot constata cu precădere în partea frontală. Audi A3 are un aspect mai aerodinamic, cu grila frontală semnată de marcă, farurile LED și estetica sportivă, iar Audi A1 este mai curbat, cu o grilă hexagonală și un aspect mai dinamic.

Motorul la Audi A1 și Audi A3

Ambele variante oferă performanțe ridicate datorită motorului cu care au fost echipate. Poți nota că  A3 are un ușor avantaj în ceea ce privește accelerația, de la 0 la 100 km/h în 7,6 la 10,6 secunde și că A1 are timpi mai modești, de 10,5-11 secunde în același interval, deși se încadrează în media segmentului său de piață.

Pe de altă parte, Audi A3 a fost înzestrat cu un motor TFSI de 1,5 litri și 150 CP, care permite o varietate de configurații. Audi A1, pe de altă parte, este echipat cu un motor TFSI de 1,0 litri și 116 CP. Ambele ating viteze maxime de 210 km/h, astfel că alegerea motorului depinde de preferințele tale.

Consumul de combustibil este derivat din performanța și eficiența motorului. Se poate spune că Audi A1 tinde să fie mai eficient datorită dimensiunilor sale mai compacte. Cu toate acestea, eficiența reală va depinde de configurația motorului.

Caracteristici de siguranță

Ambele modele ale mărcii germane oferă caracteristici avansate de siguranță, cum ar fi controlul tracțiunii, controlul stabilității și frânele antiblocare. În plus, dispun de sisteme de asistență la condus, precum hill-hold, cruise control și citirea semnalelor, printre altele.

Pe de altă parte, A1 și A3 dispun de sisteme de divertisment la bord de înaltă calitate, cu ecrane tactile din ce în ce mai mari și conectivitate prin Android Auto și Apple CarPlay. Cu toate acestea, Audi A3 oferă mai multe opțiuni de personalizare, inclusiv un pachet tehnologic avansat, atractiv pentru utilizatorii pretențioși.

Prețul modelelor

La modul general, marca Audi se încadrează în segmentul de preț al clasei de mijloc spre clasa medie superioară. Audi A3 este, în general, mai scump, îl poți găsi la până 33000 de euro pe piața de mașini rulate din România, în timp ce Audi A1 are un preț de până la aproximativ 28000 de euro. Prețul crește în funcție de specificațiile vehiculului și de configurațiile pe care ți le dorești.

Concluzionând,  Audi A1 și A3 oferă experiențe de condus diferite, dar ambele oferă o senzație de vârf de gamă. Utilizarea solicitantă cu un motor mai puternic sau disponibilitatea spațiului util vor înclina balanța într-o parte sau alta.

În blogul nostru puteți să urmăriți inclusiv articole informative cu privire la mărci auto, care te pot ajuta să faci o alegere corectă, chiar dacă targetul nostru principal este revizia tehnică  într-o stație ITP.

Alege orașul

Caută după nume