Intră în cont

Ce se verifică la ITP în ceea ce privește sistemul de iluminare auto?

Mulți șoferi sunt surprinși să descopere că iluminatul și semnalizarea defectuoasă a vehiculelor lor sunt cauza unui rezultat nefavorabil la ITP. Acest lucru nu trebuie subestimat, deoarece acestea sunt elemente vitale de siguranță care ne ajută atât să vedem, cât și să fim văzuți de ceilalți participanți la trafic.

Sistemul de iluminare și semnalizare al autovehiculului tău este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante elemente pentru siguranța ta pe șosea. Un sistem care devine și mai important atunci când, după schimbarea orei, intrăm în lunile mai puțin luminoase ale anului. Astfel, odată cu ora de iarnă, timpul de condus pe timp de noapte este mai mare decât în restul anului, așa că este momentul să acordați o atenție deosebită stării sistemelor de iluminare ale vehiculelor.

Scopul acestui sistem este de a asigura vizibilitatea tuturor vehiculelor aflate pe șosea. Cu alte cuvinte, pentru a vedea și a fi văzut, un factor esențial pentru siguranța rutieră, pe care stațiile ITP pun un accent deosebit în verificarea funcționării lor.

Testul de iluminare și semnalizare la ITP

Stațiile ITP verifică dacă vehiculul îndeplinește standardele minime de siguranță stabilite. De exemplu, acestea verifică dacă nivelul de emisii nu depășește nivelul admis, funcționarea și starea corectă a sistemelor de frânare și de direcție, pneurile și, bineînțeles, sistemul de iluminare și semnalizare.

Testul de iluminare se efectuează cu ajutorul unui regloscop, un dispozitiv utilizat pentru a verifica și corecta reglajul farurilor vehiculului. Se verifică și luminile de întâlnire pentru a se asigura că acestea sunt la înălțimea corectă.

Ulterior, se verifică funcționarea corectă a luminii de fază lungă, a indicatoarelor de direcție, a luminilor de avarie și a luminilor de ceață. Luminile de zi (dacă sunt montate), luminile de mers înapoi și luminile de frână sunt, de asemenea, verificate pentru a se asigura că se aprind corect.

Cât de importante sunt luminile pentru siguranța rutieră?

Dispozitivele de semnalizare sunt esențiale pentru ca șoferii să fie conștienți de acțiunile altor vehicule în timp ce conduc. Luminile sistemului de iluminare sunt necesare pentru a putea conduce pe timp de noapte sau în momentele în care vizibilitatea este redusă.

Dacă nu doriți ca sistemul de iluminare și semnalizare să determine să nu treceți inspecția tehnică, verificați-l înainte de a vă face programarea!

Alege orașul

Caută după nume