Intră în cont

Cele mai bune opțiuni de mașini compacte de pe piață

Sigur ai observat că pe piața actuală există numeroase tipuri de mașini. Alegerea unei opțiuni este adesea complicată, dar prin articolele din blogul nostru ne-am propus să te ajutăm, cu toate că în principal vizăm revizia tehnică  într-o stație ITP.

Mașina compactă este un vehicul cu două volume, care are o dimensiune intermediară între subcompacte și mașini de dimensiuni medii. În general, măsoară între 4,2 și 4,6 metri în lungime și, în ciuda faptului că piața a devenit mai versatilă, mulți oameni încă mai cred că mașina compactă este cea mai bună opțiune dintre toate. Principiul succesului în cazul mașinilor compacte începe cu un preț accesibil și continuă cu un consum eficient de combustibil, portbagaje destul de încăpătoare și interioare bine echipate, astfel încât să nu lipsească nimic. Acest tip de mașină este preferata celor care circulă mult.

Cele mai bune 10 opțiuni de mașini compacte de pe piață

SEAT Leon

Aceasta este o mașină compactă prin excelență, cu cinci uși, având platforma, mecanica și tehnologia asemănătoare cu multe modele din grupul VW, precum Audi A3 sau Volkswagen Golf. Cu toate acestea, Seat Leon este cea mai economică opțiune dintre toate. Are o lungime de 4,2 metri, o putere de 110 până la 150 CP și un consum mediu de combustibil de 4,2-5,4 l/100 km.

Volkswagen Golf

Măsoară 4,2 metri, puterea ajunge la 333 CP în gama sa de top (pornind de la 110 CP), iar consumul poate ajunge până la 7,8 l/100 km dacă optăm pentru cel mai puternic motor. În condiții normale, însă, media este de 4,3 l/100 km. Legendarul model Volkswagen Golf a fost acum complet revizuit și este disponibil doar cu o caroserie cu cinci uși. În plus, pentru prima dată, acesta include motoare microhibride MHEV.

Mazda 3

Un hatchback compact cu cinci uși care a suferit un facelift complet. Măsoară 4,4 metri în lungime, puterea sa variază între 122 și 186 CP, iar consumul de combustibil variază între 5,2 și 6,1 l/100 km. A devenit un punct de referință în segment datorită habitaclului său, care o plasează la un nivel premium.

Peugeot 308

Acest model oferă o schimbare radicală față de restul modelelor mărcii în ceea ce privește designul și calitatea. Are o lungime de 4,3 metri, o putere de 130 CP și un consum de combustibil de 4,5 l/100 km. Peugeot 308 s-a îmbunătățit în toate și singurul dezavantaj este prețul, care nu mai este la fel de competitiv ca înainte.

Hyundai i30

La cea de-a treia generație, Hyundai i30 are o lungime de 4,3 metri, cu o gamă de motoare de la 110 la 280 CP și un consum mediu de 5,2-8,4 l/100 km.

Ford Focus

Pentru acest Ford Focus a fost realizat unul dintre cele mai bune șasiuri de pe piață. Aceasta este principala sa diferență față de concurență și este disponibil în caroserie cu 5 uși și break (SportBreak). Motorizările variază de la diesel, benzină și hibrid ușor, oferind puteri cuprinse între 115 și 280 CP. Consumul de combustibil variază între 4,3-8,0 l/100 km și are o lungime de 4,3 metri.

Cupra Leon

Aceasta este cea mai radicală compactă din familia Cupra și reprezintă versiunea premium a lui SEAT Leon. Cu o putere de până la 310 CP, este un rival pe măsură pentru Volkswagen Golf R și Audi S3, deși versiunea mai modestă are 150 CP. În ceea ce privește dimensiunile, Cupra Leon este mai mare decât SEAT, cu o lungime de 4.398 și un consum de combustibil cuprins între 5,6-7,6 l/100 km.

Renault Megane

Renault Megane este o compactă cu un design elegant, cu o caroserie cu cinci uși și un portbagaj generos. În cadrul clasei compacte, Renault Megane este una dintre cele mai echilibrate opțiuni și oferă una dintre cele mai bune motorizări din clasa sa pentru lungimea sa de 4,3 metri. Sub capotă, poate genera între 115 și 301 CP, cu un consum de combustibil de 4,6-8,5 l/100 km.

BMW Seria 1

Sosirea unui nou BMW Seria 1 a adus schimbări profunde pentru una dintre cele mai sportive mașini compacte. Mașina mărcii bavareze a trecut la tracțiune față și la un motor transversal, care este oferit în blocuri cu trei și patru cilindri, atât diesel, cât și pe benzină. La diesel, acesta pornește de la 116 CP și ajunge la 190 CP, în timp ce pe benzină, cel cu trei cilindri vine cu 136 CP, ajungând la 306 CP în cazul lui M135i. Dimensiunile sale sunt medii, grație celor 4,3 metri lungime.

Audi A3 Sportback

A patra generație a lui Audi A3 a venit cu o caroserie cu cinci uși și s-a încheiat cu versiuni cu trei uși. Interiorul său a câștigat în modernitate fără a pierde acea notă sportivă, iar în ceea ce privește motorizările, oferta a pornit de la 110 CP până la 400 CP RS 3 Sportback cu motor pe benzină. Gama diesel a fost redusă la 150 CP, cu o transmisie automată cu șapte trepte. Acesta are o lungime de 4,3 metri.

După cum se poate observa, gama de pe piață este la fel de variată ca și modelele oferite de fiecare producător. În prezent, nicio marcă nu vrea să rămână în afara acestui segment, care este un succes de vânzări, iar de-a lungul timpului, acestea au fost responsabile de îmbunătățirea considerabilă a fiecărui nou model de mașină compactă pe care l-au lansat pe piață.

 

Alege orașul

Caută după nume